Σάββατο, 22 Αυγούστου 2015

«Μουσείο Παιχνιδιών Ερμιόνης» το αγαπημένο των ξένων και ντόπιων επισκεπτών όλων των ηλικιών...

«Εστία Πολιτισμού - Μιχαήλ Παπαβασιλείου» - Μουσείο Παιγνιδιών Ερμιόνης

Πολλοί επισκέπτες της Ερμιόνης όλων των ηλικιών που στο άκουσμα ή σε άλλη πληροφόρηση ενημερώνονται για την ύπαρξη του Μουσείου Παιχνιδιών εδώ, εκδηλώνουν αμέσως το ενδιαφέρον και  την επιθυμία τους να το επισκεφτούν.  Και φυσικά, εντυπωσιάζονται με την επίσκεψή τους εκεί, από την οργάνωσή του και από την πληθώρα των παιχνιδιών που στέκονται στις προσθήκες και αλλού αρμονικά τοποθετημένα! 
Παιχνίδια που είναι τόσα πολλά, που δεν τα χωράνε πλέον οι χώροι του Μουσείου και συνεχώς εναλλάσσονται! 
(Μας θυμίζει, αυτό που μας έλεγαν κάποτε οι ξεναγοί στου Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων της Μαντάμ Τισό στο Λονδίνο) 

Συναντήσαμε πριν δύο τρεις μέρες στα «Μαντράκια» ένα ζευγάρι με τα δυο μικρά τους κοριτσάκια επισκέπτες της πόλης μας, που μόλις είχαν φύγει από του Μουσείο Παιχνιδιών και μας μίλησαν εντυπωσιασμένοι τόσο από την οργάνωσή του,  όσο και από την ευγενική συμπεριφορά των κυριών που κάνουν την ξενάγηση εκεί. Σας μεταφέρουμε μια φράση τους από την κουβέντα που είχαμε μαζί τους: «Αισθανόμαστε  πως βρισκόμαστε σε ένα παραμυθένιο χώρο, αλλά συνάμα τόσο οικείο με τα παιδικά μας χρόνια. Συγκινηθήκαμε! Συγχαίρουμε  τους δημιουργούς και διοργανωτές και τους ευχαριστούμε. Η επίσκεψή μας εκεί θα χαραχθεί ως την πιο γλυκιά ανάμνηση από το ταξίδι μας στην Ερμιόνη»...

Κύριε Δήμαρχε αυτά τα λόγια των επισκεπτών της Ερμιονίδας,  ηχούν συνεχώς στ' αυτιά μας και μέσα μας... με τη σκέψη, ότι αναφερόντουσαν στο «Μουσείο Παιχνιδιών Ερμιόνης». Αυτό προβάλλει πρωτίστως τη Δημοτική μας Κοινότητα  και ολόκληρο το Δήμο μας και μετά τον «Ερμιονικό Σύνδεσμο» που είναι δημιουργός αυτού του μεγάλου πολιτιστικού έργου με χρήματα πολιτών χορηγών και μόνο!!! 
Αυτό να το λάβετε σοβαρά υπόψη σας Δήμαρχε Δ.  Σφυρή και να το μεταφέρετε και στον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Χρήστο Δαγκλή. Έτσι ώστε,  εάν έχει κάποιες ιδέες και μπορεί να συμβάλλει στο έργο, το σκοπό και την αποστολή του «Μουσείο Παιχνιδιών Ερμιόνης» να συνεργάζεται μαζί με τους υπεύθυνους του Μουσείου στις πρωτοποριακές  ιδέες και  εκδηλώσεις τους και  όχι να τις καπελώνει με άλλες όμοιες εκ των υστέρων, με δήθεν δικαιολογίες, ότι τις διοργανώνουν οι εθελοντές… 
Η μια πλευρά της πινακίδας
του Μουσείου Παιχνιδιών

Και αν θέλει ο κ. Δαγκλής  - και οι εθελοντές - μπορεί να λαβαίνει μέρος και στην παρουσίαση αυτών των εκδηλώσεων ως παρουσιαστής κ.α. ... όπως έκανε πρόσφατα στο λιμάνι της Ερμιόνης  - σε εκδήλωση αντίγραφο… με το ίδιο θέμα, σαν   αυτές που διοργάνωσαν οι υπεύθυνοι του Μουσείου λίγες μέρες πρωτύτερα!!

ΣΤΑΜ. ΔΑΜ.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: